Statiegeld blikjes en flesjes op een duurzame manier verzamelen!

Blikjes, flesjes maar ook zwerfafval. Je komt het regelmatig tegen op straat, maar hoe kun je ervoor zorgen dat het milieu schoon blijft? Maken die paar cent statiegeld op blikjes en flesjes nou echt de wereld schoner of lijkt dat maar zo? Wij vertellen je graag meer over de nieuwe wet en geven jouw de ultieme tip voor het verzamelen van blikjes en flesjes met statiegeld.

Vanaf 1 april 2023 statiegeld op blikjes

Naast het statiegeld op kratjes bier, bierflesjes en plastic flessen, is op 1 juli 2021 ook het statiegeldsysteem op kleine plastic flesjes van frisdranken en waters ingegaan. Kleine plastic flesjes kun je dus ook inleveren bij de supermarkt en hiervoor ontvang je €0,15 statiegeld. Nieuw is dat er vanaf 1 april ook €0,15 statiegeld op blikjes zit. Door het betalen van statiegeld bij de aankoop, wordt de verwachting gecreëerd dat consumenten het lege blik of fles terugbrengen en opnieuw hergebruiken in plaats van weggooien. Hierdoor voorkom je dat de afvalstoffen in de natuur en op straat terechtkomen. Een positieve stap in de richting van een schonere en duurzamere omgeving!

Waarom leveren blikjes en flesjes inleveren?

Het inleveren van blikjes en flesjes met statiegeld is van cruciaal belang om verschillende redenen. Ten eerste draagt het bij aan het verminderen van zwerfafval, een van de meest zichtbare en storende vormen van milieuvervuiling. Bovendien stimuleert het systeem van statiegeld hergebruik en recycling, essentiële stappen in de transitie naar een circulaire economie. Door blikjes en flesjes in te leveren in plaats van ze weg te gooien, worden waardevolle materialen teruggewonnen die anders verloren zouden gaan.

Bedrijven kunnen ook aanzienlijke voordelen behalen uit het verzamelen van statiegeld blikjes en flesjes. Ten eerste kunnen ze een actieve rol spelen in het bevorderen van duurzaamheid en milieubescherming, iets dat tegenwoordig steeds belangrijker wordt voor consumenten. Bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid kunnen hun merkimago verbeteren en aantrekkelijker worden voor milieubewuste klanten. Ten tweede kan het verzamelen van statiegeld blikjes en flesjes leiden tot kostenbesparingen op de lange termijn. De materialen die door recycling worden teruggewonnen, kunnen opnieuw worden gebruikt in de productieprocessen, waardoor de vraag naar nieuwe grondstoffen afneemt.

Wat zijn de voordelen van statiegeld op blikjes en flesjes?

  • Het is financieel aantrekkelijker om ze in te leveren
  • Het zorgt voor extra werkgelegenheid omdat er meer mensen nodig zijn om de verpakkingen in te nemen en te verwerken
  • Milieuvriendelijk en duurzaam
  • Vermindert zwerfafval in de natuur
  • Schonere omgeving voor mens en dier
Statiegeld blikjes en flesjes recyclen

Een Brick-Bin is de perfecte oplossing!

De afvalberg is wereldwijd sterk aan het groeien. Wanneer we niet ingrijpen zal de hoeveelheid afval die we produceren in 2050 met zo’n zeventig procent zijn toegenomen. Het is noodzakelijk dat wij allen helpen de afvalberg te verminderen. Door afvalscheiding kunnen afvalproducten beter en makkelijker gerecycled worden.

De Brick-Bin pet collector is een nieuwe afvalbak, speciaal ontworpen voor het inzamelen van statiegeld flesjes en blikjes. Deze innovatieve afvalbak is ontworpen om het verzamelen van statiegeld items makkelijker en efficiënter te maken. Met zijn stevige bouw en compacte formaat, past de Brick-Bin gemakkelijk in elke omgeving, van scholen tot kantoorgebouwen. Deze speciale afvalbak verandert de manier waarop we omgaan met ons afval en bevordert een duurzamere, schonere toekomst voor ons allemaal.

Deel dit verhaal, kies een platform!