BrickBin afvalbak van 100% gerecycled materiaal

De BrickBin is een duurzame afvalbak om afval gescheiden in te zamelen. De afvalbak is gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Hierdoor werkt u mee aan een beter milieu door afval te scheiden in een 100% gerecyclede afvalbak.

Circular Design is gespecialiseerd in ontwerp en productie van design en gebruiks- producten van gerecyclede materialen waardoor het zelfs mogelijk is om van ‘eigen’ afvalstromen customized afvalbakken te laten produceren. Wij produceren onze producten in Nederland. Vraag naar de mogelijkheden.

De afvalbak wordt gemaakt van gerecycled plastic (HDPE, LDPE), doppen/materialen die na verpoedering geschikt zijn, middels het rotatiegietproces, verwerkt te worden.

Bent u benieuwd hoe de afvalbak wordt gemaakt? Bekijk hier het volledige productieproces van uw BrickBin.

  • Gemaakt van 100% gerecycled materiaal
  • Volledige productie in Nederland
  • Diverse samenstellingen om afvalscheiding makkelijk te maken
  • BrickBin is 100% circulair

BrickBin afvalbak = ReduceReuseRecycle

Circulaire brickbin afvalbak wit

De BrickBin is een circulair product

Een circulair product houdt in dat de BrickBin na gebruik opnieuw gerecycled kan worden tot een grondstof voor productie van een nieuw product. Als de BrickBin om welke reden dan ook niet meer te gebruiken is kan deze bij ons ingeleverd worden om de BrickBin weer helemaal te recyclen. Zo wordt de afvalbak klaargemaakt voor een leven als nieuwe BrickBin!

Modulair systeem op de BrickBin

De afvalscheidingsunit heeft een scharnierend deksel om de volle 60 liter zak makkelijk te kunnen vervangen als deze vol is. Hij is moduliar koppelbaar met een kunststof schroevenset.

In de deksel zijn gekleurde aluminium platen gemonteerd om duidelijk te laten zien welke afvalstromen in welke afvalbak horen. Deze kunnen ook nog worden voorzien van een bijbehorende sticker met een pictogram en tekst.
De opening heeft een diameter van 20 centimeter voor papierafval, restafval, of plasticafval. Voor organisch afval hebben wij een afvalbak voorzien van een afsluitbare klepdeksel (Ø 25 cm) om te voorkomen dat er vieze geuren door de ruimte verspreiden.

Er is zelfs een mogelijkheid om een bekerhouder in de afvalbak te plaatsen. De gekleurde aluminium plaat met 5 gaten (openingen Ø 8 cm) is speciaal ontworpen voor het inzamelen van (koffie)bekers. Door het buizenframe van de bekerinzet worden de weggegooide bekers automatisch efficiënt gestapeld waardoor er meer bekers in de bekerbak passen.

Modulair systeem Brickbin deksels
Modulair systeem Brickbin afvalbak