No time to waste!

Wij vinden het noodzaak voor bedrijven om de hoeveelheid afval te verminderen door een betere inkoop en consequent afval te scheiden, zodat deze afvalproducten beter en makkelijker te recyclen zijn waardoor er wordt gezorgd voor en circulaire verwerking.
Als bedrijven zich met dit proces bezighouden krijgen we samen een duidelijk meetbaar inzicht in de hoeveelheid afval.

BrickBin helpt mee aan een beter milieu. Alle grondstoffen worden steeds schaarser en zijn lastig te hergebruiken. BrickBin heeft dé perfecte oplossing om milieubewust afval te scheiden. Onze afvalbak is gemaakt van 100% gerecycled materiaal. BrickBin heeft een manier gevonden om deze stoffen te hergebruiken en er een mooi product van te maken.

No time to waste BrickBin reduce reuse recycle

Het productieproces van de BrickBin

In dit filmpje kunt u het hele productieproces van de BrickBin bekijken. Wilt u meer informatie of heeft u vragen naar aanleiding van onze video? Neem vrijblijvend contact op met ons en wij helpen u graag verder.

Het proces van afval tot BrickBin

Klik op onderstaande stappen om zo het hele productieproces van onze BrickBin afvalbak te doorlopen

In de wereld is voldoende grondstof die hergebruikt kan worden tot nieuwe producten. Het oud overhemd, katoenvezel, nieuw weefsel nieuwe kleding, met minder impact op grond, water en energieverbruik.

Na selectie in de juiste kunststofsoort wordt het hard plastic versnipperd en uiteindelijk vermalen en in kleine stukjes. Voor het gebruik in het rotatiegieten proces is een poeder nodig. In tegenstelling tot bijvoorbeeld spuitgieten waar er door middel van smelten, extrusie en hakselen eerst weer granulaat gemaakt wordt.

Al het poeder wat de matrijs in gaat wordt gevorm tot product of deelproduct. Het afwegen van het poeder bepaald de wanddikte. Tijdens eenvoudige proefnemingen kan de hoeveelheid worden aangepast voor een grotere of juist kleinere wanddikte.

Afgewogen poeder vult de matrijs. De matrijs is gefreesd van dunwandig staal of aluminium. De losse matrijshelft/deksel en bijbehorende constructie wordt met een takel geopend. Snelspanners – klemmen – drukken de matrijs helften stevig tegen elkaar aan.

De matrijs draait aan één van de drie hoofdarmen in twee as-richtingen, de lengte-as en de dwars-as, t.o.v. de matrijs. De drie hoofdarmen verplaatsen de matrijs en matrijsconstructie door naar het volgende station. Elke keer is één arm op één van de drie stations: (1)lossen en vullen, (2)verhitten en (3)koelen. Daardoor is er voor elk van deze drie processtappen even veel tijd. De snelheid van elke as is in te regelen voor een optimale verdeling van het poeder in de matrijs.

In deze processtap wordt de matrijs en matrijsconstructie verhit tot zo’n 300°C. Hierdoor wordt de matrijswand warm en smelten als eerste de kleinste poederdeeltjes tegen de wand. De rest van de het poeder rolt over de wand en wordt steeds warmer totdat ook deze smelten.

Door deze techniek wordt al het poeder mooi verdeeld over de volledige wand en is het kunststof product nagenoeg stress-vrij.(weinig spanningen) In binnenliggende hoeken vormt zich een dikkere wanddikte wat vaak constructief gunstig is voor de sterkte.

De hoofdarm is nu weer terug bij het eerste station. Het zelfde station waar de matrijs gevuld is. Met een takel wordt nu de matrijs geopend en het product er uit genomen. Klaar voor inspectie.

Bij gerecyclede materialen wordt veelal vooraf voor een melange van kleuren gekozen om de recycle waarde zichtbaar te maken. En bij een egale recycle kleur zijn nu enige accenten in de kleur waar te nemen.

In een gesloten ruimte blazen grote ventilatoren omgevingslucht langs de matrijs waardoor deze geleidelijk afkoelt. Ook tijdens dit proces draait de matrijs rond in beide richtingen voor een gelijkmatige afkoeling. De matrijs koelt daarbij weer af tot ca 50°C. En kan hierna weer doordraaien naar het volgende station.

In dezelfde productiestraat wordt het half-product wat zojuist is verkregen door rotatiegieten opgesloten in een slimme mal. Een mal van hout, om beschadigingen aan het kunststof product te voorkomen. Hierna wordt een freesprogramma doorlopen en wordt door middel van een 5-assige robotarm, gaten geboord, openingen gefreesd en door middel van een zaagfrees het product gedeeld in een BrickBin romp en BrickBin deksel.

Tijdens de assemblage worden alle benodigde onderdelen gemonteerd. Zo wordt de kunststof BrickBin getransformeerd in één van de specifieke configuraties afvalbakken voor papier, kunststof, bekers, plastic, petflessen of restafval.

Het proces van afvalstoffen tot brickbin prullenbak

BrickBin recycle service

Wij bieden een recycleservice voor uw oude afvalbakken en dragen zorg voor een circulaire verwerking binnen Nederland.